Τρίτη 5 Ιανουαρίου 2016

Χριστούγεννα και πάλι..........


Για μια ακόμη φορά ,ζήσαμε μαζί με τα παιδιά μας,  τη μαγεία των Χριστουγέννων.΄Ετσι  όπως   μόνο τα παιδιά  μπορούν να τη ζήσουν και μόνο αυτά μπορούν να μας   παρασύρουν στο μαγικό  αυτό ταξίδι της φαντασίας, της χαράς και των ξεχασμένων εικόνων της παιδικής μας ηλικίας.







Και τι δεν κάναμε......
Με κουκουνάρια, υπόλοιπα χαρτιών και παλιά C.D. φτιάξαμε ονειρεμένες κατασκευές.( και  να μην ξεχνιόμαστε : ΕΠΑΝΑΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΗ !!!!!!!!) Φτιάξαμε αγγελάκια, ελατάκια πράσινα αλλά και χιονισμένα, Αη Βασίληδες , ρόδια για καλή τύχη.........










Διαβάσαμε Χριστουγεννιάτικα Παραμύθια, τα οποία καταγράψαμε  σε  πίνακα .Από κάθε παραμύθι κρατήσαμε και μια καινούρια λέξη. ΓΕΝΝΑΙΟΔΩΡΙΑ ήταν η πιο όμορφη λέξη από όλες και μας την έμαθε ο  μικρός Κοκκινολαίμης.




Αφού διαβάσαμε και το τελευταίο παραμύθι,θελήσαμε  να δούμε ποιο είναι το δημοφιλέστερο , στο νηπιαγωγείο μας βέβαια . ΄Ετσι,  φτιάξαμε  πίνακα με δύο άξονες: έναν οριζόντιο χωρισμένο σε τόσα ορθογώνια όσα και τα παραμύθια που διαβάσαμε, με το σύμβολο του κάθε  παραμυθιού από κάτω ( το σύμβολο αυτό είχε συμφωνηθεί από πριν με τα παιδιά) και έναν κάθετο άξονα  χωρισμένο σε  ορθογώνια  από το 1 μέχρι το 9. Κάθε παιδί λοιπόν επέλεγε ένα συγκεκριμένο χρώμα από καπάκι σύμφωνα με τις οδηγίες του υπομνήματος και το κολλούσε στο ανάλογο ορθογώνιο. Δημοφιλέστερο λοιπόν παραμύθι αναδείχθηκε  < Ο Ρούντολφ το Ελαφάκι>.




 Μαζί με τους φίλους μας  από γειτονικά Νηπιαγωγεία, τραγουδήσαμε  τα Κρητικά Κάλαντα και Χριστουγεννιάτικα τραγούδια,για τους γονείς ,αλλά και τους παππούδες και τις γιαγιάδες που ήρθαν να μας  ακούσουν. Και του χρόνου θα  σας τα ξαναπούμε!!!








Χρόνια καλά λοιπόν και δημιουργικά για όλους μας, με  την ευχή να αρχίσουμε πια να προσφέρουμε , όλοι , μικροί μεγάλοι, δώρα  που δεν χωράνε σε πακέτα .Δώρα ακριβά ,μοναδικά, δώρα της καρδιάς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου