Παρασκευή 1 Μαΐου 2020


Πρωτομαγιά σήμερα και καλό μήνα!



Πρωτομαγιά σήμερα, μια μέρα γεμάτη από συμβολισμούς. Μια ωραία μέρα που μπορούμε να την αφιερώσουμε στα παιδιά μας για δραστηριότητες αλλά και για γνώση, άλλωστε ο καλύτερος τρόπος μετάδοσης γνώσης γίνεται μέσα από εμπειρίες, από δράσεις και πάνω από όλα από ανθρώπους και μάλιστα αγαπημένους ανθρώπους, όπως οι γονείς.

Η πρωτομαγιά λοιπόν είναι απεργία, τα παιδιά δεν το ξέρουν αλλά είναι μια ωραία ευκαιρία να τους το μάθουμε. Να τους πούμε απλά πράγματα, όχι ιδεολογικοπολιτικές θεωρίες, αλλά είναι ωφέλιμο τα παιδιά να μαθαίνουν για τους συμβολισμούς, έτσι δομείται η κοινωνική αλλά και προσωπική υπόσταση τους.

 Βέβαια ΔΕΝ πρέπει να παραλείψουμε ότι η σημερινή μέρα είναι και εορτή της άνοιξης και για αυτό μαζεύουμε λουλούδια και φτιάχνουμε στεφάνια.

Είναι πολύ χρήσιμο να μιλάμε στα παιδιά μας. Μην περιμένουμε να μάθουν μόνα τους  έννοιες, συμβολισμούς, κανόνες που διέπουν την κοινωνία μας.

΄Ενας πολύ ωραίος τρόπος να προσεγγίσουμε την "έννοια" της απεργίας, είναι το ποίημα της Ελένης Τσούση," Η Απεργία των λουλουδιών".


Εικονόλεξο
(Τάνια Μάνεση)














Μερικές  ιδέες για το στεφάνι σου, γι΄αυτήν την διαφορετική Πρωτομαγιά






Με υλικά που οι περισσότεροι έχουμε στο σπίτι μας ή μπορούμε να τα βρούμε πολύ εύκολα  με οδηγό την φαντασία μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου